jueves, 27 de diciembre de 2007

las fotos del curso

muy serios y concentrados.
haz un click encima de una foto e irán pasando...

lástima que no haya más!

lunes, 24 de diciembre de 2007

El canvi climàtic, què es cou?

Molts conflictes queden per solucionar en el nostre món globalitzat i el canvi climàtic, potser és el que actualment, per diverses causes, està fent trontollar més consciències heterogènies. Perquè no és qüestió de gent del Nord, ni del Sud, ni d'esquerres, ni de dretes, ni d'homes, ni de dones, ni de religions..., és quelcom que ateny a totes les persones del planeta, això sí amb diferents responsabilitats.

Des de la in-expertesa científica però amb una curiositat i voluntat per tenir un coneixement rigorós del tema i generar més consciències crítiques, el col·lectiu Quilombo ha dissenyat en el marc dels cursos del Món-3 el curs "El canvi climàtic, què és cou?". Un curs que amb poques sessions ha donat elements científics del fenomen, ha visibilitzat les causes des de diferents perspectives, la científica, la social, la legal i ha mostrat els desajusts actuals i els reptes de futur.

El canvi climàtic és una realitat, els científics ho corroboren, els mitjans de comunicació se'n comencen a fer ressò sempre des dels seus idearis, les mesures legals existeixen però sense institucions supranacionals fortes i el combat pel canvi climàtic esdevé una qüestió de mercat i de poder, així doncs existeix el mercat d'emissions de diòxid de Carboni (CO2) on els Estats venen i compren (CO2) i l'esgotament d'energies fòssils evidencia un conflicte en la base dels sistemes econòmics dels darrers segles, el capitalisme i el socialisme.

Per això, molts hàbits han de canviar especialment en les societats del Nord, però la solució no passa només per la individualitat com darrerament s'ha estat incidint, no, això és desvirtuar i allargar el conflicte alhora que desreponsabilitzar les institucions polítiques i econòmiques principals generadores del conflicte. I és que el canvi climàtic no només està coent la Terra sinó també les bases dels sistemes econòmics majoritaris. La solució d'aquest conflicte passarà pels plantejaments de l'enfoc del decreixement tal i com es comentà a la darrera sessió del curs?

Des de Quilombo agraïm a tot el professorat, als alumnes i a la coordinació del Món-3 el fer possible aquest curs que sens dubte ha aconseguit coure consciències!

miércoles, 5 de diciembre de 2007

recogiendo el guante

estos días hemos recibido imágenes de cometas guatemaltecas y cañones del salvaje western... y no sé quien de las quilomberas comentó que estaría bien que montáramos un blog donde colgar textos, imágenes...
pues recojo el guante y aquí tenéis el blog de Quilombo
he intentado colgar las revistas en el blog pero no es posible. así que he puesto el link del col.lectiu. también algún link cercano. si se os ocurren más o cualquier sugerencia, adelante!
imagino que sabéis cómo funcionan los blogs. Podéis hacer comentarios a las noticias nuevas, o bien colgar las vuestras con el mail-invitación que os he enviado. para cualquier problema me consultáis. abajo va un ejemplo con las fotos de Nuria.

...imagino que los de acá echamos de menos a las que allá, las están en san francisco, ginebra, guate, montevideo... y a nurieta que está esperando con una paciencia sobrenatural la beca de joves...
un besote a todas y a ver si funciona
y para que veáis que no sólo las de allá lo pasan bien, los de acá nos vamos de puente
flap!

la uruguaxxxa se fue



Despedida de María en el Harlem. No recuerdo qué día.

No éramos todos porque el éxodo de quilomberas nos está dejando en los huesos, pero aparecieron especímenes de difícil definición e imposible comprensión... búsquese entre los bailadores comiéndole la oreja a alquien...

Eso sí, nos metimos unos buenos zapateaos mientras Nuria nos savaba en el límite de lo lamentable y lo eufórico.

María, esperamos tus crónicas !!